Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

een eigenzinnige blik op de literatuur

older | 1 | (Page 2) | 3 | newer

  0 0

  Een kleine foto-impressie van de eerste dag van Dichters in de Prinsentuin in Groningen. Vandaag vanaf half twee in de Prinsentuin zelf. Twee onschuldige toeristen die rustig dachten te kunnen eten en drinken kregen de schrik van hun leven toen een grote groep dichters en toehoorders zich verzamelde op het dak van de VVV op de Grote Markt. Weg rust.... Lees verder »

  0 0

  Op donderdag las Jean Pierre Rawie op het festival Dichters in de Prinsentuin gedichten voor uit zijn bundel die in het najaar verschijnt. Hij las tevens een gedicht naar aanleiding van de herdenking van Gerrit Komrij in Felix Meritis.

  0 0

  Het digitale kanaal Holland Doc 24 selecteert deze zomer twintig delen van de serie Van de schoonheid en de troost van Wim Kayzer. Kayzer interviewde internationale wetenschappers en kunstenaars, zoals schrijver J.M. Coetzee, György Konrád, wijlen dichter Rutger Kopland en historicus Simon Schama. Centraal in de serie staat de vraag: ‘Vertel me wat dit leven de moeite waard maakt.’ Vanaf morgen is... Lees verder »

  0 0

  Joost Oomen trok zoveel bezoekers gisteren in de Martinikerk met de muziekvoorstelling Prins Peter dat niet iedereen meer naar binnen mocht. Vandaag nieuwe kansen om 12.00 uur in de kapel van de Martinikerk. Daarna was het dan eindelijk de Prinsentuin zelf waar we dichters konden zien op het theeveld en in de loofgangen. Was het de vorige twee jaren druilerig,... Lees verder »

  0 0

  De beste performance van de middag vond plaats op het theeveld: Joke van Leeuwen pakte het publiek, jong en oud bij de lurven. Toen ze even later in de loofgangen voordroeg, ontstond er een file voor haar poortje. Ook de derde dag van Dichters in de Prinsentuin was warm en zonnig. Even leek er een onweersbui tot ontwikkeling te komen,... Lees verder »

  0 0

  Op vrijdagavond eindigt het festival Dichters in de Prinsentuin altijd op het terras van de Souffleur. Zoals gewoonlijk waren er weer stoelen te weinig, zodat we op de stoeprand bij de Stadsschouwburg opeens twee oud-festivalorganisatoren zagen, alsmede een dichter. Helaas heb ik geen foto kunnen maken van Pieter Boskma, die na de pauze onder meer voordroeg uit Doodsbloei, en het... Lees verder »

  0 0

  Alfons de Ridder (1882-1960), de reclameman die als schrijver onder het pseudoniem Willem Elsschot talloze onvergetelijke werken heeft geschreven, heeft te Antwerpen een idyllisch plekje gekregen op begraafplaats ‘t Schoonselhof. Een mooi grafmonumentje, een fijne treurboom met een stevig bladerdak zodat je ook als het regent droog kunt gaan staan jammeren aan zijn graf. De fotograaf en ik bezochten dit... Lees verder »

  0 0
 • 07/28/12--13:48: Filmpje: Trailer Life of Pi
 • In 2001 kwam de bestseller Life of Pi uit van de Canadese schrijver Yann Martel. Het boek won 2002 de Booker Prize. De film die gebaseerd is op de roman komt in december in de bioscopen. Regisseur Yang Lee (onder meer van Brokeback Mountain) stond voor de opgave om een Bengaalse tijger in een bootje een overtuigende karakterrol te laten... Lees verder »

  0 0

  Tientallen knipoogjes In Herinneringen van een engelbewaarder van Willem Frederik Hermans waart een engel rond die de hoofdpersoon van de roman in de gaten moet houden. In het universum van Hermans ligt het voor de hand dat de engel juist op het verkeerde moment niet aanwezig is. In VSV (dat staat voor de Vondel School Vereeniging) kijkt Theo van Gogh... Lees verder »

  0 0

  ‘Gemeen,’ zei ik zo onverschillig mogelijk. ‘Gewoon een geintje, man.’ Waarschijnlijk beet hij nu op zijn lip, zijn vaste gewoonte als hij te ver was gegaan. Hij begon snel over een ruzie met een van de begeleiders. Arme Neil, een en al gestotter, eigenlijk moest ik hem geruststellen. Sukkel, niet meer over mijn geweten zeuren, maar maak je geen zorgen,... Lees verder »

  0 0

  Schaal Sommige mensen verdwijnen uit je leven en in de meeste gevallen is dat maar goed ook. Als je contact moest houden met iedereen die in 1992 wel eens bij je aanbelde om een boek terug te brengen in de valse overtuiging dat jij het hem had geleend, of die je in 1985 in een vlaag van wanhoop een keer... Lees verder »

  0 0

  Verzamelaars van geschriften van J.J. Voskuil kunnen een nieuwe uitgave aan hun collectie toevoegen. De Hof van Jan publiceert in een kleine oplage (honderd stuks) de briefwisseling tussen Voskuil en Henk Romijn Meijer, de schrijver die zijn ‘halve pseudoniem’ te danken heeft aan Gerard Reve. Romijn Meijer woonde van 1957 tot en met 1959 in Australië, samen met zijn vrouw Elizabeth Mollison. De correspondentie die tijdens deze jaren tussen de... Lees verder »

  0 0

  Het kleine groots In zijn nieuwe bundel Voorgoed heeft Bernlef een keuze gemaakt uit zijn poëzie van het debuut Kokkels (1960) tot en met Kanttekeningen (2010). Het is een andere keuze (‘scherpere’, staat in de verantwoording) dan die in voorgaande verzamelbundels zoals Achter de rug (1997) en Gedichten 1960-1970. Werden in Achter de rug nog zestien gedichten uit het debuut opgenomen,... Lees verder »

  0 0

  Elk jaar maakt de uittreksel- en samenvattingensite Scholieren.com bekend welk boek het populairst is onder haar bezoekers. In Nederland staan Het gouden ei en De aanslag al jaren bovenaan. Voor het eerst werd ook bekend welke boeken in Vlaanderen het meest gedownload worden van de site. De helaasheid der dingen is daar veruit het populairst. De lijsten Nederland Nr. Titel,... Lees verder »

  0 0

  De Ierse schrijfster Maeve Binchy (72) is overleden. De boeken van de bestsellerauteur van feelgoodromans worden in Nederland uitgegeven door Van Holkema & Warendorf.

  0 0

  Ik wil paardrijden en in God geloven In de schommelstoel van mijn overleden grootvader Lees ik de boekenruggen Mijn ogen keren telkens weer terug Naar de rug van de Etruskische beschaving Ik weet dat de Etrusken een dood volk naar mijn hart zijn. Vóór Jezus in mijn leven kwam Was ik al ongelukkig Kon ik al de klok lezen De... Lees verder »

  0 0

  Een stad opereren Naar aanleiding van Jeruzalem werd Gonçalo M. Tavares als een moderne Kafka omschreven. Afgezien van de neiging van recensenten om een allegorie of een verhaal zonder duidelijke ‘moraal’ al snel als Kafkaësk te omschrijven, is het in het geval van Tavares misschien niet zo gek om van een Kafkaësk schrijver te spreken; hij is in ieder geval... Lees verder »

  0 0

  In het huidige nummer van The New Yorker staat een nog onbekend verhaal van F. Scott Fitzgerald. NRC schrijft dat het verhaal destijds (1936) niet in The New Yorker werd geplaatst vanwege de magisch-realistische stijl en een blasfemische passage over roken in een kathedraal: Before her, she saw the Catholic cathedral. It seemed very tall, and suddenly she had an... Lees verder »

  0 0

  Benieuwd wat Driek van Wissen van de bijna heiligverklaring zou vinden die hem te beurt valt in dit filmpje voor het project Stad op maat. De band De Kuip wil een cd opnemen met op muziek gezette sonnetten van Van Wissen en zoekt daarvoor sponsors. Volgens de site is nog 0% bereikt, maar de actie loopt nog zestig dagen. Stad... Lees verder »

  0 0

  Met zijn werk kwam ik voor het eerst in aanraking in de tweede helft van 2009. Hij was toen 21 jaar, en zijn gedichten leken het zoeken naar een vorm om eenzaamheid, om zinloosheid een stem te geven. Een authentieke stem, want ik geloofde wat hij schreef – en ik zag in hem dan ook een belofte voor de toekomst.... Lees verder »

older | 1 | (Page 2) | 3 | newer